Technológia és diagnosztika

Technológia és diagnosztika

Útpályaszerkezetek diagnosztikája

Alapítóink már az InnoStruktúra Kft. megalapítása előtt, a 2016-17-es komplex útfelújítási programban is foglalkoztak felújítástechnológiai szakvéleményekkel, az ezekhez szükséges vizsgálati tervek elkészítésével és a megrendelővel való egyeztetéssel. Az országos közúthálózat burkolatmegerősítési feladataihoz kapcsolódó szakértések mellett helyi utak technológiai szakértési feladatait is ellátjuk.
Kollégáink műszaki ellenőrzésben, minőségellenőrzésben is tapasztaltak.

InnoRoads számítógépes diagnosztikai és útpályaszerkezet-méretezési programcsomag

Az InnoRoads saját fejlesztésű szoftver segítségével a burkolatmegerősítések során adódó gyakorlati tervezési és szakértési feladatokat magas szakmai színvonalon végezzük el.
A program nagysebességű kamerákkal, GPS alapú helyazonosítással párosítva készít az adott útszakaszról nagyfelbontású videofelvételeket, melyeken jól láthatóak az úthálózati tulajdonságok, úthibák, melyek táblázatos formában exportálhatóak további feldolgozásra.

A szoftver videofelvétele segít az útpálya szelvényezésével szinkronba hozni egyéb méréseket, mint IRI, felületállapot mérés, statikus vagy dinamikus behajlásmérés, így az útpályaszerkezet-diagnosztika és a hozzá kapcsolódó dokumentáció sokkal alaposabbá válik. A felvétellel lényegében bármilyen vonalas jellegű, szelvény vagy távolság szerint rögzített információ szinkronizálható, így a behajlásmérési adatsor vagy egyéb állapotjellemzők is.

A statikus vagy dinamikus behajlásmérési adatokat  az erre szolgáló modul segítségével dolgozzuk fel, ami jó szolgálatot tesz a kumulatív szumma függvény képzéssel a homogén szakaszok képzéséhez. A kijelölt homogén szakaszokon a behajlások átlaga és szórása illetve varianciája, valamint a hatályos útügyi műszaki előírások alapján a szakaszra érvényes mértékadó behajlás is számítható.

A hibafelvétel modul segítségével a szoftverben szelvény szerint rögzíthetőek a vizuális hibák vagy egyéb jellemzők, amelyek ezután táblázatos formában exportálhatóak további elemzéshez.

A szoftverről bővebben az alábbi linken további információk találhatóak: http://utugyilapok.hu/cikkek/az-aszfaltburkolatu-utpalyaszerkezetek-megerositesenek-diagnosztikai-kerdesei/

InnoMap a hibatérképhez

A burkolatfelújítások során az InnoMap szoftver könnyíti meg a meglévő szerkezet korrekt diagnosztikáját kiegészítő hibatérkép elkészítését.
A program segítségével az InnoRoadsban rögzített (illetve annak táblázatos formátumával megegyezően megadott) hibajegyzéket tetszőleges torzított helyszínrajzon ábrázolja.

A torzított helyszínrajz szabadon állítható geometriával és méretaránnyal készül, amelyet a program .dxf formátumba exportál.

Küldjön nekünk üzenetet!